Nele in Zambia

Tagged:

Nele Pinoy trok in het kader van haar opleiding sociaal-cultureel werk aan de Artevelde Hogeschool te Gent, naar Zambia waar ze meewerkt in het Sables drop-in centrum. Volg haar op haar facebook pagina "Nele in Zambia". Je hoeft geen facebook lid te zijn om dit te bekijken.

Het Sables drop-in centrum vangt kinderen en adolescenten op die geen formeel onderwijs genieten en op straat leven. In de meeste gevallen zijn hun ouders overleden door HIV/AIDS. HIV/AIDS-preventie, maar ook hygiëne, seksuele voorlichting en drugspreventie nemen dan ook een belangrijke plaats in tijdens de lessen naast de basisvaardigheden zoals rekenen en engels. Activiteiten – vooral voor meisjes – kunnen vaak niet plaatsvinden door gebrek aan gepast materiaal. Nele wil investeren in een “meisjes-spelkoffer” met zowel recreatieve als educatieve spellen en voorwerpen, en stelde hiervoor een begroting op.

Het College van Burgemeester en Schepenen kende op basis van het subsidiereglement projecten in het Zuiden een subsidie toe.


Gebruikerslogin

Activiteiten

Campagnes


Fairtradeproduct


Choco met noten